Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Inspiration

Amalienborg

Kongelig kvist med holdbare vinduer

Hos Bøjsø er alle kunder noget særligt. Uden undtagelse. Men lidt måtte de alligevel ranke sig i Vorbasse, da Christian IX’s Palæ på Amalienborg skulle renoveres, og der blev sendt bud efter nye vinduer til regentparrets utætte tag.

Helt nøjagtig 11 koblede vinduer med trukket glas og tynde sprosser blev leveret af Bøjsøs faste vognmand til montering i de kongelige kviste.

”Det var lidt af en ære,” siger Lasse Sørensen, der er administrerende direktør for Bøjsø.

”At kunne levere til dronningens gemakker – det må være kronen på værket for vores produkter.”

Nænsom renovering

Amalienborg blev opført i perioden 1750 til 1760 og har gennem årene huset både Højesteret, Udenrigsministeriet og de kongelige. Det gav sig selv, at Christian IX’s Palæ skulle renoveres nænsomt med respekt for det oprindelige udtryk, og at også de kommende generationer af kongefamilien skulle kunne glæde sig over de smukke og energieffektive vinduer.

Det var en oplagt sag for Bøjsø.

De er specialister i koblede vinduer og har værnet om det originale håndværk og landets bevaringsværdige bygninger siden 1972. At få Amalienborg i kundekartoteket var lidt af et højdepunkt.

”Vi er stolte over, at vores ekspertise inden for restaurering og genskabelse af oprindelig arkitektur også værdsættes på Amalienborg,” siger Lasse Sørensen.

Få yderligere inspiration eller hjælp