Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Teknisk info

Overfladebehandling og farver

Meget mere end hvid

Når man skal vælge en farve til sine nye vinduer og døre falder valget ofte på den hvide farve. Det er den mest anvendte i Danmark. Den sikre et godt lysindfald da den genspejler lyset ind i boligen.

Men igennem tiderne, har det ikke altid været den hvide farve, som var på mode. Både den røde og mørkegrønne farve har været et hit. Så det er værd at overveje.

Det er også muligt at få forskellige farver ud- og indvendigt - så lysindfaldet bevares, men man kan tage højde for en arkitektoniske frihed i at vælge en anden farve udvendigt.

Bøjsø tilbyder 9 forskellige standardfarver, som du frit kan vælge i mellem. Ønsker du en anden farve, kan det naturligvis også tilbydes - mod en mindre tillægspris.

Bemærk: Farverne er en skærmteknisk gengivelse – farvenuancen på leverede produkter kan afvige fra de viste farver.

Grunding

Grundmaling med Teknos primer 2907.
Finspartling og mellemslibning.
Yderligere en gang grundmaling med Teknos primer 2907.

Slutbehandling

Teknos Aquatop 2620 påsprøjtes til en samlet lagtykkelse på min. 80-100 my i tørfilm.

Teknisk fakta om overfladebehandling af færdigbehandlede produkter

Priming af særligt udsatte flader i hjørner på rammer foretages før selve overfladebehandlingen udføres.

Teknos 2907-42 (ekstra spærrene effekt).
Grundingsproduktet har god indtrængningsevne og er et specialopbygget akrylprodukt med høj fungicid-andel.

Produktet er specielt udviklet til at gå i forbindelse med træets naturlige bindemiddel mellem træets celleopbygning og harpiks i træets lignin, som er træets naturlige bindemiddel mellem træets celleopbygning. Akryldelen gør malingen smidig og kan følge træets naturlige bevægelser, og er samtidig mere diffusionsåben end almindelige alkyd produkter.

Finspartling og fin mellemslibning foretages herefter, så der sikres gode betingelser for den færdige finish samt at vedhæftningen får optimale vilkår.

Teknos Aquatop 2620-2x (en specialudviklet akrylbaseret maling, som har bevist meget stærke og vedholdende egenskaber på bl.a. kernefyr og sibirisk lærketræ).

Teknos Aquatop 2620-2x påføres med sprøjte til lagtykkelse på gennemsnitlig ca. 125 MY i tørfilm.

Denne overfladebehandling opfylder kravene i EN-152 uden vacumimprægnering.

Behandlingen opfylder desuden også Vinduesindustriens Tekniske Bestemmelser, som er betinget af, at virksomheden samtidig er godkendt til DVC’s 2-ØKO krav til trækvalitet, som Bøjsø overgår med endnu højere kvalitet. Aquatop 2620-2x har bevist fantastiske egenskaber og lang holdbarhed på bl.a. sibirisk lærketræ. Vores erfaring viser, at malingen holder væsentlig længere på vores højkvalitets Sibirisk lærk, hvilket skyldes at Sibirisk lærk fra rodstokken arbejder meget lidt.

Diffusionsåbenheden i vores overfladebehandling er meget effektiv og nøje udviklet, så træet og overfladen har de absolut bedste vilkår. Dette kan bedst forklares ved, at de gamle typer akrylmalinger (også kaldet plastikmaling) var tætte som et sæt gummihandsker. Molekyleopbygningen i Aquatop 2620-2x kan sammenlignes med en Goretex regnjakke, som tillader kroppen at ånde, men samtidig giver særdeles effektiv afvisning af regnvand.

”Der kan beviseligt forventes lange intervaller mellem efterbehandlingerne, og vi kan med god grund anbefale denne type behandling som en god investering for vore kunder” Bøjsø grundlægger Bøje Sørensen.

Kit i koblede vinduer og døre

Elementerne leveres som standard med hvid kit.

Kan mod mindre tillægspris også leveres i følgende farver:

  • Grå RAL7037
  • Grøn RAL6009
  • Brun RAL8016
  • Blågrå RAL5008
  • Rød RAL 3011
  • Sort RAL 9017

Bøjsøs specialkit er lavet på linoliebases og testet og afprøvet hos Teknologisk institut. Kittet kræver ikke overmaling, før vinduerne engang skal males.

Husk at oplyse ønsket kitfarve ved bestilling.

Overfladebehandling med linolie

Bøjsø kan tilbyde elementer som er grundbehandlede med linoliemaling. Disse leveres uden mærkning og fabriksgaranti under DVV. Vi anbefaler overfladebehandling med Aquatop, hvor vi yder fuld garanti iht. vores garantierklæring.