< Tilbage til Inspiration

Købmagergade Skole

koebmagergade_skole2.jpg

Totalrenovering bringer nyt liv i smukt byggeri fra 1900

I mere en hundrede år har barnelatter og ABC runget i klasseværelserne på Købmagergade Skole i Fredericia.

Men i 2012 var det slut. En ny tid giver andre behov. Skolen var nedslidt, men lå samtidig med en fantastisk beliggenhed tæt på centrum, strand og havn.

Skolen er nu blevet renoveret med øje for den smukke oprindelige arkitektur og er omdannet til et senior-bofællesskab med 53 lækre lejligheder.

1. juli 2017 rykkede de første beboere ind og skabte dermed igen liv i de ikoniske bygninger.

Altanerne er en ny tilføjelse til bygningerne, men alt er gennemført med stor hensyntagen til den oprindelige arktitektur i de historiske bygninger.

De store buede vinduer fra Bøjsø har løftet facaden tilbage til fortidens storhed. I det hele taget er hele renoveringen sket med øje for de orginale bygningernes arkitektur. Men har også skullet leve op til nutiden krav til energivenlighed og lydreducering. 

Med på noderne i år 1900

Ved indvigelsen i år 1900 var alle byen spidser samlet for at indvie byens nye stolthed. En stor moderne skole med lyse og luftige rum med baderum til børnene. "Dette store, prægtige fremskridt på hygiejnens område" - som baderummene blev omtalt i referatet fra indvigelsen.

Referenten fortsætter: "Vi lagde også mærke til de hyggelige samlingsværelser for lærere og lærerinder, og det faldt os ind, kunne man ikke tilføje endnu en hygge, nemlig et gaskogeapparat, hvor damerne i et frikvarter kan tilberede og nyde en kop kaffe.
Herrerne har jo deres cigar."

Ja - det var en lidt anden tid tilbage i år 1900 - men der vil helt sikkert blive hygget på Købmagergade Skole - også i fremtiden.

Det er historiske bygninger som disse, Bøjsø er stolt over at være med til at give en ny fremtid - som gerne skulle holde de næste 100 år!

koebmagergade_skole9.jpg
Tommy_Borg.jpg

Bestil rådgivning

Vi involverer os gerne i dit byggeprojekt, og kommer med inspiration og designforslag til netop din løsning.

Vores vinduer og døre er alle håndlavede kvalitetsprodukter, som produceres efter dine mål og ønsker

Bestil rådgivning

Loading...