< Tilbage til Teknisk info

Overfladebehandling

farver-koblede-vinduer.png

Meget mere end hvid

Når man skal vælge en farve til sine nye vinduer og døre falder valget ofte på den hvide farve. Det er den mest anvendte i Danmark. Den sikre et godt lysindfald da den genspejler lyset ind i boligen.

Men igennem tiderne, har det ikke altid været den hvide farve, som var på mode. Både den røde og mørkegrønne farve har været et hit. Så det er værd at overveje.

Det er også muligt at få forskellige farver ud- og indvendigt - så lysindfaldet bevares, men man kan tage højde for en arkitektoniske frihed i at vælge en anden farve udvendigt.

Bøjsø tilbyder 9 forskellige standardfarver, som du frit kan vælge i mellem. Ønsker du en anden farve, kan det naturligvis også tilbydes - mod en mindre tillægspris.

Bemærk: Farverne er en skærmteknisk gengivelse – farvenuancen på leverede produkter kan afvige fra de viste farver.

Teknisk fakta om overfladebehandling af færdigbehandlede produkter

Priming af særligt udsatte flader i hjørner på rammer foretages før selve overfladebehandlingen udføres.

Teknos’ grundingsproduktet har god indtrængningsevne og er et specialopbygget akrylprodukt med høj fungicid-andel.

Produktet er specielt udviklet til at gå i forbindelse med træets naturlige bindemiddel mellem træets celleopbygning og harpiks i træets lignin, som er træets naturlige bindemiddel mellem træets celleopbygning. Akryldelen gør malingen smidig og kan følge træets naturlige bevægelser, og er samtidig mere diffusionsåben end almindelige alkyd produkter.

Finspartling og fin mellemslibning foretages, så der sikres gode betingelser for den færdige finish samt at vedhæftningen får optimale vilkår.

Teknos Aquatop er en specialudviklet akrylbaseret maling, som har bevist stærke og vedholdende egenskaber på kernefyr.

Teknos Aquatop påføres med sprøjte til lagtykkelse jf. leverandørens anbefaling.

Denne overfladebehandling opfylder kravene i EN 152 uden vacuum-imprægnering.

Behandlingen opfylder desuden også Vinduesindustriens Tekniske Bestemmelser, som er betinget af, at virksomheden samtidig er godkendt til DVV’s 2-ØKO krav til trækvalitet, som Bøjsø overgår med endnu højere kvalitet. 

Diffusionsåbenheden i vores overfladebehandling er meget effektiv og nøje udviklet, så træet og overfladen har de absolut bedste vilkår. Dette kan bedst forklares ved, at de gamle typer akrylmalinger (også kaldet plastikmaling) var tætte som et sæt gummihandsker. Molekyleopbygningen i Aquatop kan sammenlignes med en Goretex regnjakke, som tillader kroppen at ånde, men samtidig giver særdeles effektiv afvisning af regnvand.

”Der kan beviseligt forventes lange intervaller mellem efterbehandlingerne, og vi kan med god grund anbefale denne type behandling som en god investering for vore kunder” Bøjsø grundlægger Bøje Sørensen.
kitning02.jpg

Kit i koblede vinduer og døre

I vores koblede sortiment anvender vi vores fleksible og autentiske kitfals, der i udtryk ligner de originale vinduer og i praksis baserer sig på et håndværk fra gamle dage. Denne autentiske detalje kræver minimalt vedligehold. Elementerne leveres med bedst matchende kitfarve, med udgangspunkt i vores 7 standard kitfarver.

Bøjsø har egenudviklet en special-kit, der er baseret på linolie og som er testet og afprøvet hos Teknologisk institut. Kittet kræver ikke overmaling, før vinduerne engang skal males.

Tommy_Borg.jpg

Kontakt Bøjsø

Bøjsø har 40 års erfaring med at finde de rigtige løsninger til netop dit byggeprojekt.
Vores konsulenter kommer gerne ud til dig og rådgiver om valg af materialer, udførelse osv.

Telefon: +45 75 33 33 44

Find din kontakt

Loading...