< Tilbage til Original kvalitet

Unikke detaljer i klassiske huse

Historiske_huse7.jpg

Den helt rigtige løsning

Vores kunder er passionerede mennesker med blik for detaljen og øje for det originale. Deres hus er ikke blot et hus, men en bygning med historie og sjæl. Vi har det på samme måde hos Bøjsø. Vinduer og døre er centrale komponenter, som skal understøtte en historisk fortælling i bevaringsværdige huse, samtidig med at de efterlever nutidens krav til energiperformance. Derfor har selv de mindste detaljer i vores vinduer og døre stor betydning i det samlede udtryk din bolig.

Grindsted Apotek2

Detaljer med betydning

Når vi taler om autentisk, dansk byggestil, kommer vi ikke udenom klassiske koblede vinduer med sprosser. Sprossernes udseende og udformning er en central komponent for vinduets og dørens visuelle udtryk. Vi tilbyder kvalitetsvinduer med tre sprosseprofiler på hhv. 19, 23 og 25 mm tykkelse. Derudover laver vi mange individuelle og kundespecifikke sprosseløsninger.

Hos os er der ikke noget, der hedder standard. Heller ikke når det gælder beslåningen, der har stor indflydelse på vinduets og dørens udseende. Et traditionelt trævindues udvendige (synlige) beslåning består typisk af hjørnebånd og hjørnebåndshænglser, der stabiliserer rammernes samlinger og holder rammen fast på karmen. De kan være diskrete og hvidmalede eller malet i samme farve som elementet. Hamborghængslet fås med A-knop til dig, der er særligt detaljeorienteret, mens hjørnebåndene tilbydes med enten indstukne eller rumpestabel-hængsler. Den indvendige beslåning som eksempelvis anverfere og stormkroge, de klassiske lukkemekanismer, fås tilsvarende i forskellige varianter både malet og i messing-versioner, der alle bidrager til at understøtte fortællingen om den historiske periode, de bevaringsværdige huse oprinder fra.

Kærlighed til detaljen

Bøjsø Katalog 2023

Download vores katalog online

Trænger du til lidt inspiration, når du skal vælge vinduer og døre til din bolig? Få tilsendt vores katalog på mail – og lad os hjælpe dig på vej i processen.

Download her

kobledevinduer06.jpg

Den koblede, autentiske konstruktion

Nøjagtigt som de originale kvalitetsvinduer fra forrige århundrede konstruerer vi vores vinduer med koblede rammer. Det betyder, at vi har samlet to vinduesrammer, der er koblet sammen og åbner som ét. Den yderste ramme har tynde, gennemgående sprosser, som er håndkittede og udstyret med enkeltlagsglas. Den inderste ramme er et moderne energivindue uden sprosser. Det betyder, at du får koblede kvalitetsvinduer og -døre, der bevarer det oprindelige, autentiske udtryk samtidig med, at det isolerer helt på højde med moderne konstruktioner.

Læs mere om vores koblede vinduer her

Tommy_Borg.jpg

Få den rette rådgivning

Vi har årtiers erfaring med at rådgive private boligejere, institutioner og projekter gennem de mange valg og hensyn, der opstår, når man renoverer klassiske huse. Autentiske projekter kræver autentisk rådgivning, og det får du hos os. Vi involverer os gerne i dit byggeprojekt og kommer med inspiration og designforslag til netop din løsning.

Bestil rådgivning

Unikkedetaljer Kitning

Tradition for godt håndværk

Vi har respekt for det oprindelige i alt, hvad vi foretager os. Hos Bøjsø er det gamle håndværk målestok for kvalitet. Gode materialer og omtanke skaber vinduer og døre, der holder i generationer. Kernetræ er en af komponenterne i vores stræben efter samme holdbarhed og styrke, ligesom vi tænker levetid ind i alle hjørner af konstruktionen.

Derfor er kun det bedste godt nok, når vi udvælger træ til vores døre og vinduer. Vi anvender udelukkende kernefyrretræ fra særligt udvalgte skovområder, hvor træet er langsomt voksende. Træet gennemgår en ekstraordinær omhyggelig behandling og finsortering, som sikrer, at vi kun får træet med den højst mulige kerneandel, så det ikke kan rådne.

Læs mere om vores håndværk her

Produkt-3D-billeder_koblede-vinduer.jpg

Stort udvalg af produkter

Vi lægger kærlighed i udviklingen af hvert et produkt. I dag har vi et bredt udvalg, der favner alt lige fra kittede og koblede vinduer til facadedøre og terrassedøre. Alle med det gode håndværk, den høje kvalitet og det originale udseende til fælles. Udforsk udvalget af klassiske kvalitetsvinduer og -døre, og bliv inspireret ned til mindste detalje.

Se alle produkter

Få inspiration til renovering af bevaringsværdige huse

Historiske_huse.jpg (1)

Villa i Gilleleje

Selvom det havde været billigere at rive huset ned og bygge et nyt, valgte familien Crone at renovere det oprindelige. Huset er nemlig opført helt tilbage i 1800-tallet og rummer dermed en historie og en charme, som ikke kan bygges fra ny.

Se det historiske hus

Stadil_Praestegaard33.jpg

Stadil Præsetgård

Stadil Præstegård ligger og funkler lidt nord for Ringkøbing. Med en nænsom renovering står den præcis, som arkitekt Ulrik Plesner havde tænkt det, da han satte stregerne til præstens bolig i 1921.

Se den flotte renovering

Bommen_Front_PB060154.jpg

Idyl i Solrød

Harlekinmønstre, sprosser og koblede rammer var blandt de helt specielle ønsker, som tømrermester Jakob havde til vinduerne, da hans mere end 350 kvadratmeter nye træhus skulle opføres i Solrød. Det krævede eksklusive specialdesignede dør- og vinduesløsninger fra Bøjsø.

Se det idylliske udtryk

_B5I5676.jpg

Huset har fået et diplom for nænsom renovering

De smalle sprosser påvirker ikke blot husets udseende, men også lysindfaldet. Den historiske ejendom er nænsomt bevaret. Alle detaljer er tilpasset i hånden og rammerne er med stor detaljerigdom og nøjagtighed. Blandt andet er der monteret hjørnebåndshængsler, og rammerne er malet i de samme farver som de gamle – mørkegrønne udvendigt og hvide indvendigt.

Læs mere

Gyldekilde1.jpg

Gydekilde

Nænsom genopbygning efter voldsom brand – i de bedste materialer og med stor respekt for den oprindelige arkitektoniske stil. Læs historien, og se den flotte afslutning.

Se det smukke resultat her

terrassedøre2.jpg

Inspiration

I vores inspirationsgalleri viser vi nogle af de smukkeste cases, vi har været involveret i. Hvor både ejer og Bøjsø har gjort en ekstra indsats for at bevare boligens originale stil.

Læs mere

Villa_i_holte1.jpg

Bestil rådgivning

Vi involverer os gerne i dit byggeprojekt, og kommer med inspiration og designforslag til netop din løsning.

Vores vinduer og døre er alle håndlavede kvalitetsprodukter, som produceres efter dine mål og ønsker.

Bestil rådgivning

Loading...