Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Original kvalitet

Unikke detaljer i klassiske huse

Få den rette rådgivning

Vi har årtiers erfaring med at rådgive private boligejere, institutioner og projekter igennem de mange valg og hensyn der opstår, når man renoverer klassiske boliger. Vores erfaringsgrundlag og referenceliste er lang, hvilket kan bidrage og understøtte netop dit projekt som inspiration og erfaring.

Bestil rådgivning

Træ med historie

Historien begynder ved det træ, som vi benytter i vores produkter. Vi anvender ikke almindeligt fyrretræ, hvad der ellers er standarden indenfor vinduesbranchen. Vi anvender Sibirisk Lærk, der er mere end 200 år gammelt, når vi begynder at forme det til vinduer. Det lever under nogle meget barske vilkår i Sibirien, hvor der i perioder er permafrost, hvorfor al vækst standser for en periode. Det giver til gengæld træet en høj densitet og kerneandel, en tæt træstruktur og stor styrke.

Den koblede, autentiske konstruktion

Vinduets konstruktion er tilsvarende meget atypisk for moderne vinduesproduktion. Det er lavet som koblede rammer. Det betyder, vi har samlet 2 vinduesrammer, der er koblet sammen og åbner som én. Den yderste ramme har tynde, gennemgående, sprosser, som er håndkittede og er udstyret med enkeltlagsglas – nøjagtigt som de originale vinduer fra forrige århundrede. Den inderste ramme er et moderne energivindue uden sprosser. Denne konstruktion sikrer, at vinduet bevarer det oprindelige, autentiske udtryk samtidigt med, at det isolerer helt på højde med moderne konstruktioner.

Gå på opdagelse i detaljerne

De vigtige detaljer

Sprossernes udseende og udformning er også en central komponent for vinduets og dørens visuelle udtryk. Hos Bøjsø tilbyder vi 3 sprosseprofiler på henholdsvis 19, 23 og 25 mm tykkelse. Derudover laver vi mange individuelle og kundespecifikke sprosseløsninger særligt i vores døre, for at kunne understøtte det ønskede autentiske udtryk.

Endeligt er der selve beslåningen, som også øver stor indflydelse på vinduet og dørens udseende. Hverken hængsler eller greb er standard, men nogle synlige produktdetaljer, som er med til at understøtte fortællingen. De kan være diskrete og hvidmalede eller udformet i messing. Hamborghængslet fås med A-knop til de særligt detaljeorienterede, og hjørnebåndene tilbydes med to forskellige hængsler (indstukne eller rumpestabel). Anverfere og stormkroge, de klassiske lukkemekanismer, fås tilsvarende i forskellige varianter, alt sammen for at sikre at vinduet eller døren når det ønskede, visuelle og klassiske udtryk.

Få inspiration til renovering af historiske huse