Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Original kvalitet

Trækvalitet

Kun det bedste er godt nok - lærk og 100% kerne-fyrretræ

Bøjsø anvender kun træ fra rodstokken og ca. 4-6 meter op. På den måde sikrer vi næsten knastfrit træ, som er formstabilt og med en tung densitet.

Lærk har en holdbarhed, der svarer til godt egetræ. Det sikrer en utrolig holdbarhed, som er særligt velegnet til det barske nordiske klima. 

Alt indvendigt træ er stort set knastrent pommersk fyr, som sikrer en flot og jævn finish. Med denne opbygning, undgår man stort set de gule skjolder fra knaster i malingen.

Testet under ekstreme forhold

Bøjsø udfører løbende afprøvninger i Danmark. Vores produkter har også deltaget i Teknologisk Instituts omfattende analyser af træ udført i Malaysias regnskovsområde. Det gør vi for at sikre, at vores kunder får et optimalt produkt, og for at opleve, hvordan vores produkter arbejder og udvikler sig, når de udsættes for ekstremt hårde påvirkninger fra vejrforhold eller høje fugtighedsniveauer.

På vores egen prøvestand i Danmark udsættes vi elementerne for en hård påvirkning i 45 graders montering mod syd. Her testes forskellige trækvaliteter og malingstyper på lige fod med ensartet vejrpåvirkning. Vi har derfra et godt kendskab til holdbarheden på de produkter, vi sælger i dagligdagen.

Sådan vælger du de mest bæredygtige vinduer

Bæredygtighed fylder mere og mere i danskernes hverdag, og det påvirker vores valg. Det gælder lige fra valg af fødevarer, påklædning og transportformer til valg af byggematerialer til boligen.

Her er vores bedste råd til, hvordan du vælger de mest miljørigtige vinduer.

Vælg de bæredygtige vinduer

Fugtprocent afgør levetid

Såfremt træ i sin almindelighed altid holdes under 27 % fugt, er der ingen risiko for rådangreb. På billedet fra vores prøvestand ses eksempel på et testresultat af tungt kernetræ, som aldrig er set oversteget 20 %. Forskellen er meget tydelig, når der sammenlignes med splintved i samme testmiljø, som opfugtes i store dele af året til ca. 60 %, hvilket betyder, at der vil opstå rådangreb inden for ganske kort tid. Lærketræ holder året igennem en fugtighed på maks. 20 %, uanset hvilket malingsprodukt der anvendes.

Garanti imod rådskader

De bedste trævinduer fra helt gamle dage holdt i mere end 100 år uden at rådne. Et produkt fra Bøjsø holder mindst lige så længe. For at sætte en ekstra streg under kvaliteten, udsteder vi nu også et garanticertifikat med 20 års garanti imod rådskader, når du vælger nye produkter med lærketræ, blot du følger vores vedligeholdelsesvejledning.


Læs mere under Garanti & Tryghed