Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Teknisk info

Energi

Stor betydning for energibudgettet

Bøjsø giver dig mulighed for at energirenovere dit hus og samtidig holde fast i den originale stil. Vores koblede vinduer og døre er helt fremme, når det gælder energieffektivitet. De overholder som standard de gældende krav helt frem til år 2020.

Koblede vinduer - Plusenergi (Energiklasse A)

For en beskeden merpris, kan vores koblede vinduer også leveres som plusenergi (Energiklasse A), hvor isoleringsevnen er bedre end de krav, der forventes i år 2020.

Koblede vinduer - Energiklasse B

Når man energirenoverer, har vinduer og døre stor betydning i det samlede varmetab. Med koblede vinduer kan man spare en hel del på varmeregningen samtidig med, at der tænkes miljørigtigt og tages hensyn til den originale arkitektur.

Vores koblede elementer (også kaldet Triowood®) er som standard energiklasse B. Her er der fokus på at opnå den bedst mulige energieffektivitet, uden at energibelægninger i glasset eller konstruktionen sætter designet over styr.

Hvordan måler man om et vindue er energi-venligt?

I Bygningsreglementet er der krav til vinduets samlede energitilskud. I dag kan vinduer faktisk bidrage positivt til din varmeregning – ved at lade solens energi komme ind, men samtidig lukke af for at varmen kommer ud. Her skelner man mellem lys og energi (varme).

Dette udtrykkes som en værdi ”Eref”. Eref angiver hvor meget energi, der kommer ind af vinduet og modregnet det varmetab, der forsvinder ud gennem vinduet (U-værdi). Desuden tages der også højde for vinduets evne til at lukke lys ind (LT-værdi) og vinduets evne til at lukke varme ind (G-værdi). Eref beregnes i fyringssæsonens 8 måneder. Eref beregnes på et referencevindue i europæisk standardmål 1230 x 1480 mm.

Der er ikke umiddelbart energikrav ved fredede og bevaringsværdige bygninger, hvis det skønnes, at gå ud over husets historiske og kulturelle kvaliteter.

Hvor meget kan du spare?

Beregn hvor meget du kan spare på varmeregningen ved hjælp af nogle få indtastninger.


Gå ind på -> http://energivinduer.dk/

Programmet kan beregne besparelsen ud fra m2 boligareal eller m2 vinduesareal.

Energimærkningscertifikater:

Certifikat Triowood A (521-1)

Certifikat Triowood B (521-2)