Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Inspiration

Villa i Gilleleje

- En charme, som kun et ældre hus kan have

Selvom det havde været billigere at rive huset ned og bygge et nyt, valgte familien Crone at renovere det oprindelige. Huset er nemlig opført helt tilbage i 1800-tallet og rummer dermed en historie og en charme, som ikke kan bygges fra ny. Her skulle vinduer fra Bøjsø danne rammen om den historiske idyl.

Diakonissestiftelsen er stiftet i 1863 som en kirkelig organisation, hvor diakonisser – som i oldtiden var en kvindelig menighedshjælper – beskæftigede sig med pleje og omsorg af syge folk. I sin tid havde diakonisserne sommerophold i boligen, og derfor er den også indrettet med intet mindre end 19 små værelser, hvor de kunne sove.

- Da vi så boligen, faldt vi for den med det samme. Den har et rigtigt idyllisk udtryk og gemmer samtidig på en spændende fortid, som er med til at give den endnu mere charme. Boligen, som er opført af Diakonissestiftelsen, har nemlig i sin tid været brugt af såkaldte diakonisser som sommerresidens, og derfor er den også indrettet helt unikt.

Med fokus på det oprindelige

Selvom husets historie er anderledes og sjov, har familien Crone dog alligevel valgt at ændre de små værelser til en mere familieorienteret boligform. Men ellers er der i renoveringsprocessen lagt stor vægt på, at så mange oprindelige, historiske detaljer som muligt skulle bevares. Derfor blev der også valgt byggematerialer til huset, som understøtter charmen, det er født med:

- Vi har lagt stor vægt på at bevare det udtryk, som vi faldt for, da vi købte det. Derfor har vi eksempelvis i vinduesudskiftningen valgt en såkaldt koblet vinduesløsning fra Bøjsø, da den stemmer overens med de traditionelle håndværksmæssige teknikker, man brugte dengang, forklarer Gitte Crone.

Bøjsø døre & vinduer har i næsten 50 år specialiseret sig i koblede vinduer, som var en meget udbredt byggeteknik, man brugte i 1800-tallet, hvor huset i Gilleleje blev bygget. Derfor er vinduesproducenten også blevet valgt til at levere vinduer og døre til både hovedhuset og til udestuen, så stilen og den røde tråd fortsætter gennem hele bygningen.

Rådgivning fra arkitekt og vinduesproducent

I valget af vinduer og døre har Bøjsøs salgskonsulent i samarbejde med en arkitekt rådgivet ud fra tegninger og skitser, så vinduesløsningen blev nøjagtig den stil, som egner sig bedst til det mere end 130 år gamle diakonissehus. Her blev drøftet alt lige fra farverne på partierne til størrelserne på vinduernes glasfelter:

- Det har været en spændende opgave for os at gå til, da vinduerne virkelig spiller en væsentlig rolle for at bevare den stil, som boligejerne ønsker. Her skulle vi have symmetrien til at gå op i en højere enhed, hvor mønstre, sprosser og andet blev nøje gennemtænkt. Samtidig er alle vinduerne og dørene selvfølgelig lavet i specialmål, så de passer præcis til huset, fortæller salgskonsulent hos Bøjsø Rune Dam.

Foruden vinduesudskiftningen er huset blandt andet blevet isoleret med forskellige facadepudsbats, mens bindingsværket er udskiftet og gulvene er brækket op. Samtidig er udestuen blevet gjort væsentligt større, hvorfra familien kan nyde udsigten ud mod Kattegat. Renoveringsarbejdet, herunder også dekorering af de indvendige rammer, forventes afsluttet til foråret, hvor familien Crone for alvor kan flytte ind i det historiske hus.

De hvide vinduer fra Bøjsø med harlekinmønstre og sprosser skaber det helt rigtige udtryk, der også matcher stråtaget, bindingsværket og de mange andre fine detaljer, som huset besidder. Samtidig har vinduerne åbnet endnu mere op for huset, så vi for alvor kan nyde den flotte udsigt ned til vandet.