< Tilbage til Inspiration

Villa i Charlottenlund

Bøjsø Charlottenlund Udvalgt 140

En gennemført videreførelse af den oprindelige smukke stil

Da Marlene Jo Hammerborg, som er datter af designeren Jo Hammerborg, og hendes mand første gang så deres kommende bolig i Charlottenlund, var det tydeligt, at den ældre bevaringsværdige patriciervilla fra 1912 havde en charme og stil, som de kunne se sig selv i.

De købte huset og gik efterfølgende i gang med en gennemgribende renovering med stor respekt for den arkitektoniske og æstetiske stil. Og netop sådan en renovering var ikke fjerntliggende. Familien kom nemlig fra et moderne arkitekttegnet hus fra 1950’erne, som de på samme måde havde sat i stand med fokus på den oprindelige arkitektur.

Bøjsø Charlottenlund Udvalgt 031

Tænkt over hver detalje

Som barn af en dansk designer kan Marlene Jo Hammerborg bedst betegnes som en æstetiker, der både har et skarpt blik for de store arkitektoniske linjer og de små stilmæssige detaljer, der kan gøre en verden til forskel i forbindelse med en renovering. Og da hendes mand er håndværker, har han haft fokus på ordentligt dansk kvalitetshåndværk.

Vi går begge meget op i at renovere og er derfor gået efter de gode kvalitetsløsninger, hvor vi ikke har sparet på noget i forhold til materialer og håndværk. Alt lige fra stuk, sildebensparketgulve, københavnerfodpaneler og radiatorskjulere til fyldningsdøre og koblede vinduer fra Bøjsø er bevidste og gennemførte valg, som skal yde den respekt, som huset fortjener. Stukken med tandgesimser er naturligvis ægte og matcher den oprindelige perfekt, og vi har i det hele taget været kompromisløse, grundige og fokuseret på, at hver en lille detalje stemmer overens med det oprindelige, fortæller hun.

I forbindelse med renoveringsarbejdet er der blandt andet lavet en stor tilbygning med nyt køkken, pejs og viktualierum, hvor familien har været konsekvente med stilen hele vejen igennem:

Faktisk var målet at lave en tilbygning, hvor det slet ikke var muligt at se, at den ikke er opført sammen med huset. Derfor valgte vi også at tage udgangspunkt i resten af villaens Bøjsø-vinduer, som er fremstillet af et gammelt, traditionelt håndværk, der matcher netop en patriciervilla fra starten af 1900-tallet. Her har vi blandt andet videreført stilen ved at isætte femdobbelte fløjdøre, der åbner ud mod haven og lukker lyset ind.

Bøjsø Charlottenlund Udvalgt 014

Stort lysindfald

Netop mængden af lys var særligt vigtig for Marlene og hendes mand, da de kom fra en moderne villa med vinduer, der var op til fire meter høje, og derfor havde vænnet sig til, at dagslyset strømmede ind:

Da vi kom fra et hus med så stort et lysindfald, var det meget vigtigt for mig, at jeg også i den nye patriciervilla fik så meget lys ind som overhovedet muligt. Vinduerne skulle derfor være så høje som muligt, og samtidig skulle de selvfølgelig passe ind i stilen, fortæller hun og fortsætter:

De forrige ejere havde påbegyndt et renoveringsarbejde, hvor de havde valgt fine koblede vinduer og døre med smalle sprosser fra Bøjsø, som matchede huset perfekt og samtidig lukkede en masse lys ind. Det, syntes vi, var en god beslutning, og vi valgte derfor at fortsætte udskiftningen i samme stil, så vi på sigt ville få Bøjsø-elementer i hele huset.

Bøjsø Charlottenlund Udvalgt 134

Harmonisk oprindelig stil

Selvom Marlene og familien var glade for valget af vinduer og døre i det meste af huset, var der dog også enkelte af vinduerne, som ikke kunne blive:

Man havde på et tidspunkt sat nogle ovenlysvinduer i det sortglaserede tegltag, hvilket overhovedet ikke passede til huset. Dem har vi derfor fjernet og i stedet fået lavet kviste – to almindelige kviste med koblede vinduer og to med fransk altan og dobbelte fløjdøre, alt sammen fra Bøjsø.

Rundt om de fleste af villaens vinduer er de eksisterende sandfarvede bånd desuden blevet malet op, mens der også er tilføjet nye. Det er med til at understrege vinduernes smukke æstetik og binder samtidig husets stil sammen, så den bliver mere harmonisk.

Bøjsø Charlottenlund Udvalgt 048

Fokus på bæredygtighed og dansk produktion

I tilbygningen har familien desuden især haft fokus på bæredygtighed og installeret både jordvarmeanlæg og en 6.500 liter stor regnvandstank, der bruges til bad og toiletskyl.

Bæredygtighed har helt klart spillet en rolle for os hele vejen igennem renoveringen, og det har derfor også betydet meget, at Bøjsø har en dansk produktion – ligesom vores køkken og radiatorskjulere naturligvis også er produceret på et dansk snedkeri, hvor det er skræddersyet lige netop til os og vores bolig. Derfor var vi også glade for at kunne fortsætte de tidligere ejeres linje med vinduerne i stedet for at skifte ud, hvilket jo også er mere klimabevidst.

Dansk produktion og design er således smukt forenet i patriciervillaen i Charlottenlund – både når man kigger på huset udefra og ind gennem vinduerne.

Bæredygtighed har helt klart spillet en rolle for os hele vejen igennem renoveringen, og det har derfor også betydet meget, at Bøjsø har en dansk produktion – ligesom vores køkken og radiatorskjulere eksempelvis også er produceret i Danmark. Derfor var vi også glade for at kunne fortsætte de tidligere ejeres linje med vinduerne i stedet for at skifte ud, hvilket jo også er mere klimabevidst. Marlene Jo Hammerborg
Bøjsø Charlottenlund Udvalgt 049
Tommy_Borg.jpg

Bestil rådgivning

Vi involverer os gerne i dit byggeprojekt, og kommer med inspiration og designforslag til netop din løsning.

Vores vinduer og døre er alle håndlavede kvalitetsprodukter, som produceres efter dine mål og ønsker.

Bestil rådgivning

Loading...