< Tilbage til Nyheder

Hårde facts om vinduer og støjreduktion

boejsoe_stoej_reduktion620px.jpg

En ny test af Bøjsø's vinduers evne til at udelukke støj lover godt nyt for de mange familier, der lever i boliger, hvor støjen væsenligt overskrider de anbefalede grænseværdier.

Typisk er det trafikstøj, der er synderen. Og trafikken er, som bekendt, svær at gøre noget ved. Den gode nyhed er, at de rigtige vinduer kan gøre en reel og hørbar forskel.

Undersøgelsen af vinduernes støjreducerende evne er foretaget af DELTA/Teknologisk institut. Og som noget nyt, har man målt støjreduktionen på hele vinduet. Ikke kun glassets evne til at udelukke støj. Afprøvningerne er også foretaget på forskellige typer glas for at give et præcist billede af mulighederne.

Overbevisende resultater
Støj måles i decibel (dB) og et helt almindeligt 2-lags vindue reducerer typisk støjen 31dB. En forbedring på bare 3 dB er til at høre og 5-6 dB er en meget tydelig forbedring. Målingerne fra Teknologisk Institut viste, at Bøjsø’s vinduer opnår støjreduktion på helt op til 44dB. Altså langt over gennemsnittet.

Det betyder, at hvis en bolig ligger i et område med meget støj, er det en fordel at vælge forsatsvinduer fra Bøjsø. Selv med standardglas reduceres støjen med op til 41db. Og med laminerede eller lydlaminerede glas op til 44dB afhængig af vinduestypen.

På miljøstyrelsens hjemmeside, er der et kort med angivelse af støjbelastede byzoner, hvor støjreducerende vinduer vil gøre en stor forskel for både indeklima og trivsel.

Se Miljøstyrelsens hjemmeside: mst.dk/virksomhed-myndighed/stoej/stoejgraenser.

Kontakt Bøjsø døre & vinduer a/s for mere information om vinduers evne til at støjreducere.

Lydisolering-skema.jpg
Loading...