< Tilbage til Nyheder

Koblede vinduer til Luthersk Missions Højskole

LutherMisSkol4.JPG

07-05-2018

Bøjsø er blevet valgt til at levere koblede vinduer og døre til Luthersk Missions Højskole i Hillerød. Her skal hele 107 vinduer og 7 døre udskiftes med respekt for bygningens oprindelige arkitektur fra 1923, hvor skolen blev opført.

I Hillerød ligger Luthersk Missions Højskole med Frederiksborg Slot på den ene side og Gribskov og Esrum Sø på den anden. 

Højskolen blev opført i 1923 med et charmerende, klassisk udtryk. 

- Vi havde både et udbud på standard træ/alu-vinduer og et udbud på de såkaldte koblede vinduer. Vi valgte at gå all in og investere i koblede vinduer. De har nemlig den fordel, at vinduerne ligner de oprindelige på en prik, fortæller arkitekt Jørgen Engell-Kofoed, som selv har gået på skolen og senere hen været i bestyrelsen.

- Bøjsø er nemlig specialiseret i at levere koblede vinduer til ældre og bevaringsværdige bygninger og kan derfor også matche Luthersk Missions Højskoles oprindelige vinduer stort set én til én.

- Vi besluttede at investere i Bøjsøs koblede vinduer, da de både lever op til nutidens skærpede bygge- og energikrav og samtidig er udført efter de oprindelige håndværksmæssige traditioner med smalle, ægte sprosser. På den måde bidrager de nye vinduer til at bevare både højskolens og Hillerøds oprindelige, flotte udtryk, hvilket er et valg, kommunen også sætter stor pris på.

Loading...