< Tilbage til Nyheder

Mød Bøjsø Døre og Vinduer på Byggeri'23

Bøjsø Messe

Efter et par år med aflysninger er Bøjsø glade for igen at deltage på Danmarks største byggerimesse, Byggeri’23 i Fredericia. Med omdrejningspunkt i et gammelt vindue fra en nuværende restaurering vil vi her fortælle om vores ædle arbejde med bevaringen af bygningers historiske arkitektur gennem genskabelsen af vinduernes originale udtryk.

Hvert år bliver flere historiske og bevaringsværdige huse og ejendomme renoveret, og i den henseende kigger mange på energioptimerende løsninger, som dog samtidig tager højde for bygningernes oprindelige udtryk.

På byggerimessen i Fredericia den 21.-24. marts vil vi vise, hvordan vi hver dag lykkes med at forene de to parametre med vores såkaldte koblede vinduer, som er en vindueskonstruktion med et enkelt lag glas yderst og et termovindue inderst – med andre ord en moderne version af de ældre sprossevinduer, som man engang monterede.

produktion1.jpg

- Vi bruger ældre håndværksmæssige traditioner til at fremstille vores vinduer, som produceres i 99 procent kernetræ, der efter den første udvælgelse hos leverandøren eftersorteres i vores produktion for at sikre, at træet lever op til vores høje kvalitetskrav. De smalle sprosser håndkittes, og hver en samling er gedigent snedkerarbejde. Alt sammen for at skabe et smukt resultat med lang holdbarhed. Ligesom man gjorde i det klassiske byggeri, siger Lasse Sørensen, direktør i Bøjsø døre og vinduer.

Den største forskel fra dengang og nu er, at Bøjsøs vinduer lever op til nutidens krav om energioptimering, indeklima og støjreduktion. Det viser vi på Byggeri’23 ved hjælp af et gammelt vindue, som vores håndværkere netop nu genskaber i en energivenlig version uden at gå på kompromis med det tidligere vindues udtryk.

- Det er fantastisk, vi endelig kan komme ud og møde Danmarks samlede fagfolk inden for byggebranchen igen. Messen giver os input, idéer og muligheden for at fortælle historien om vores virksomhed og arbejdet med at bevare Danmarks klassiske byggestil ved udskiftning eller renovering af vinduer og døre. Og den absolut bedste måde, vi kan illustrere det på, er ved at tage et konkret vindueseksempel med, hvor vi kan fortælle om de særlige håndværksmæssige detaljer, vi løbende arbejder på at bevare og genskabe, lyder det fra Lasse Sørensen.

Hos Bøjsø glæder vi os til at byde dig og dine kollegaer velkommen på vores stand A-1555 og fortælle om rejsen fra et udtjent vindue til et energirigtigt produkt med respekt for håndværkets historie.

Loading...