< Tilbage til Nyheder

Villa Copenhagens sætter nye standarder for vinduer

Renovering-nye-vinduer9.jpg

Det nye eksklusive hotel Villa Copenhagen som tidligere husede Københavns Centralpostkontor i Tietgensgade, tæt på Hovedbanegården i København, er under ombygning og Bøjsø A/S har udviklet de nye vinduer der til. Der var ganske enkelt ikke eksisterende vinduer på markedet, der levede op til kravene, men Bøjsø kunne løfte opgaven.

Ikke nok med, at det er den suverænt største opgave i virksomheden Bøjsøs historie, så var vinduesentreprisen på hotel Villa Copenhagen på Postgrunden i København også en af de mest udfordrende opgaver for Bøjsø.

“Det har været en usædvanlig spændende og udfordrende opgave, hvor vi helt fra start har mærket, at der er fokus på høj kvalitet over hele linjen”

Renovering-nye-vinduer1.jpg

En lang og unik proces

Den norske totalentreprenør Hent tog kontakt til Bøjsø allerede tilbage i 2017, hvor processen stille og roligt startede op. Og det var næppe nogen tilfældighed, at nordmændene kontaktede netop Bøjsø, som er specialister i klassiske byggerier og renoveringsprojekter. Tidligere Bøjsø således leveret vinduer til bl.a. Amalienborg, en række godser og flere andre store klassiske byggerier, der kræver et særligt kendskab til renovering af bevaringsværdige byggerier. Og netop bevaringsværdig er også det byggeri som tidligere husede Københavns Centralpostkontor i Tietgensgade tæt på Hovedbanegården i København, nu Villa Copenhagen.

“Det der har været helt specielt i den her proces er, hvor meget man har lyttet til os og haft respekt for vores erfaringer og kompetencer i forhold til at sikre, at vi fik den bedste løsning,” siger Tommy Borg.

Skrappe krav til vinduer

Og netop placeringen centralt i København, tæt på trafik med både tog, busser og biler samt Tivoli, gjorde udfordringen til noget helt særligt for Bøjsø A/S. Totalentreprenør Hent, arkitekter og den norske bygherre Strawberry med norske Petter Stordalen i spidsen, havde således en række skrappe krav til de nye vinduer, der skulle erstatte de gamle. Ud over en række tekniske detaljer i de oprindelige vinduer, der skulle bevares, så var det i særlig grad et ønske om en høj lydisoleringsevne, der gjorde, at Bøjsø var nødt til at udvikle et helt nyt vindue til det eksklusive hotel.

“Der fandtes ganske enkelt ikke et vindue på markedet, der levede op til alle kravene. Det var i særdeleshed lydisoleringen, der gjorde udslaget. Så vinduerne til hotellet er udviklet specielt til formålet,” siger Tommy Borg.

En enorm stor opgave

Villa Copenhagen bliver først helt færdig i 2020, til den tid er alle de gamle vinduer i det gamle postkontor skiftet ud med helt nyudviklede vinduer. Og alligevel vil man udefra stort set ikke kunne se, at der er tale om splinternye vinduer, fordi de - af hensyn til bevaringsværdigheden - er magen til de gamle.

For Bøjsø A/S i Vorbasse var opgaven ikke bare udfordrende for udviklingsafdelingen, den var også så omfattende, at hvert andet vindue, man producerede blev leveret til Villa Copenhagen.

 

“Vi er enormt stolte af, at vi har fået lov at levere vores produkter til en så ikonisk bygning, der har så høje krav til leverandørerne. Det betyder meget for alle medarbejdere i Bøjsø,” siger Tommy Borg.

For Bøjsø var opgaven ikke bare udfordrende for udviklingsafdelingen, den var også så omfattende, at hvert andet vindue, man producerede over en periode på seks måneder blev leveret til Villa Copenhagen.

I alt har Bøjsø A/S produceret og monteret cirka 750 elementer på hotellet, heraf størstedelen vinduer.

Se flere billederne i vores inspirationsgalleri

Inspirationgalleri

Loading...