Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Nyheder

Vinduesproducent trodser alle forventninger og bevarer tolagsvinduet

Ifølge arkitekt MAA og indehaver af Aarhus-tegnestuen rasmusrasmus, Rasmus Challi, der har mange års erfaring med netop at bevare bygningers oprindelige stil, er der et stort potentiale for det nyudviklede termovindue fra Bøjsø med tolagsglas:

- Indtil nu har vi helt klart foretrukket at anvende termoruder med tolagsglas til ældre bygninger frem for tre lag, da det giver et lettere og mere elegant udtryk, som passer bedre til den type bygninger. Vi glæder os derfor til at se Bøjsøs nye energirigtige tolagsvindue, der har et lovende potentiale i forhold til at åbne flere muligheder og dermed bevare et elegant og let udtryk i ældre og bevaringsværdige villaer, lyder det fra arkitekt MAA Rasmus Challi, der er partner i Aarhus-tegnestuen rasmusrasmus, som fortsætter:

- Et tolagsvindue giver samtidig et bedre lysindfald og en bedre rumfornemmelse end vinduer med tre lag, og på den måde får man bedre en fornemmelse for tidens gang i løbet af dagen og skiftende årstider. Det har faktisk en stor indvirkning på indeklimaet og vores generelle velbefindende, hvilket desværre ofte bliver nedprioriteret. Derfor er det positivt at se, at Bøjsø er gået så langt for at komme i mål med et tolagsvindue med energimærke A.  

En enorm produktudviklingsopgave

Igennem mere end et halvt år har vinduesproducenten således afsat en masse ressourcer fra både virksomhedens tekniske afdeling og produktionen, som har arbejdet sammen for at udvikle på papiret og implementere løsningerne i praksis. Det har været en fælles indsats, som har krævet benhård arbejdskraft og tilpasninger af procedurer og anlæg:

- Det er en hårfin balance at ramme det præcise punkt, hvor tolagsruden opnår energimærke A samtidig med, at det bevarer sit lette og elegante udtryk, og det har krævet et langt, sejt træk – og samarbejde på alle fronter – at nå i mål med produktudviklingen. Men nu er vi i mål, og vi er yderst tilfredse med resultatet, som vi har høje forventninger til, lyder det afslutningsvist fra Lasse Sørensen.

Det endelige resultat af det omfattende udviklingsarbejde er et vindue, som kobler tolagsvinduets klassiske æstetik med trelagsvinduets performance i forhold til energioptimering. Konstruktionen består således af en kobling af sibirisk lærk og kernefyr i et optimalt mix, og vinduet har et klassisk look med blandt andet snedkererede træprofiler med smalle sprosser, skjulte tætningslister og glaslister, der ikke stikker ud.

Bøjsø er netop blevet klar med den nye tolagsløsning, og salget af produktet påbegyndes således i januar måned.