< Tilbage til Forside

Bevaringsværdige huse

Pas på dit bevaringsværdige hus

 

Vi hjælper dig med at værne om historien

Vidste du, at der i Danmark findes omkring 355.000 huse, som er udpeget som særligt bevaringsværdige? Og at de 9.000 af dem endda er fredede? Det kræver noget særligt at renovere et bevaringsværdigt hus med respekt for historien. Især fordi de oprindelige detaljer og den klassiske byggestil skal forenes med moderne krav til isolering, indeklima og komfort. Hos Bøjsø har vi nemlig 50 års erfaring med at leverer vinduer og døre til det klassiske hjem.

koebmagergade_skole5.jpg

Tag os med på råd

Vi har specialiseret os i at passe på huse med historie. I at værne om de fine detaljer, proportionerne og det gode håndværk fra svundne tider. Og samtidig har vi helt styr på isoleringsevne, lovkrav og moderne funktionalitet. 

Vores vinduer og døre er specialfremstillede og skabt til at kunne holde i generationer. Vi gør os umage fra første kontakt til færdigt produkt. Og vi vil også gerne hjælpe dig. Du er velkommen til en snak eller et godt råd, hvis du har brug for inspiration til dit byggeprojekt. Helt uforpligtende.

Bestil rådgivning

Stadil_Praestegaard27.jpg

Få tilskud til at renovere

En nænsom renovering af et bevaringsværdigt hus har ikke kun betydning for dig som boligejer. Det betyder også noget for dit nabolag, hele gadebilledet og den idyl, der kan hvile over et smukt gammelt kvarter. 

Til gengæld kræver det en del, før et nyt vindue eller en ny dør ligner elementer med de særlige detaljer fra gamle dage. Den slags skal speciallaves, og det vil i mange tilfælde være dyrere end et standardprodukt. Derfor kan man ofte få tilskud til at renovere et bevaringsværdigt hus.
For at få tilskud fra kommunen skal huset dog opfylde en række krav. Blandt andet skal det være husets ydre, der skal renoveres. Det skal være opført før 1950 som regel have en bevaringsværdi i klasse 1-4. Flere af landets kommuner har bygningsforbedringsudvalg, som bevilliger penge til renoveringen. Vurderingen bygger på et helhedsindtryk af bygningens kvalitet og tilstand, hvor den arkitektoniske og kulturhistoriske værdi ofte vejer tungest. Her kan man få helt op til en tredjedel af de samlede udgifter til istandsættelsen. Dog varierer kommunernes beløbsramme meget, så man skal derfor altid forhøre sig hos sin kommune om de specifikke krav og tilskudsmuligheder.

Mere om tilskud

Tommy_Borg.jpg

Kontakt Bøjsø

Hos Bøjsø er vi faguddannede inden for byggebranchen og har mere end 40 års erfaring med at finde de rigtige løsninger til dit byggeprojekt. Har du spørgsmål skal du derfor ikke tøve med at kontakte os. Vores konsulenter kommer gerne ud til dig og rådgiver om valg af materiale, udførelse af projekter m.m.

Telefon: +45 75 33 33 44

Find din kontakt

Loading...