< Tilbage til Inspiration

Ordrup Gymnasium

ordrupgymnasium-spir1.jpg

Bevarer gymnasiets næsten 150 år gamle, charmerende udtryk

Ordrup Gymnasium, som ligger i Gentofte Kommune, har fået monteret mange forskellige specialproducerede vinduer. Det gælder både mindre og helt store vinduespartier samt vinduer med buede karme, sprosser og andet charmerende håndværk, der er kendetegnet for tidsperioden.

De nye vinduer skulle besidde nogle helt centrale egenskaber. Først og fremmest var det vigtigt, at de lukkede fuldstændig af for vind og vejr, så eleverne kunne få et markant bedre indeklima at arbejde i, fortæller bygningskonstruktør hos Tvede Rådgivende Ingeniører & Arkitekter, Mads Wernberg, og fortsætter:

Derudover skulle de bevare det gamle, flotte udtryk. Bygningen er nemlig bevaringsværdig, da den er blevet grundlagt i 1873 og opført med håndværksteknikker, der er meget tidstypiske for perioden. Derfor faldt valget på såkaldte koblede vinduer, da de er lavet med samme håndværk, som man brugte i 1800-tallet.

Tvede Rådgivende Ingeniører & Arkitekter er rådgiver på projektet og har sammen med Bøjsø døre & vinduer besluttet, hvordan vinduesløsningen skulle være for, at det færdige resultat blev så tæt på det oprindelige som muligt.

Bedre indeklima til Ordrup Gymnasiums elever

Mens eleverne i sommermånederne har holdt ferie fra Ordrup Gymnasium nord for København, har gymnasiet alt andet end stået stille.

Bygningen har nemlig gennemgået en omfattende renovering, hvor håndværkere har haft travlt med at udskifte de i alt 220 vinduer, så lokalerne igen kunne stå klar til, at cirka 800 elever vendte tilbage til skolebænken.

Der var en del praktiske hensyn, der skulle tages i projektet. På et gymnasium er det nemlig vigtigt, at vinduernes funktioner også er hensigtsmæssige, når de hver dag skal benyttes af flere hundrede elever. Derfor er man blandt andet gået væk fra forsats-rammer, som vinduerne tidligere havde, og i stedet valgt et vindue, der kan åbnes og lukkes i én arbejdsgang. På den måde kan eleverne let udlufte klasselokalerne flere gange dagligt.

Ordrup_gymnastiksal.jpg
Tommy_Borg.jpg

Bestil rådgivning

Vi involverer os gerne i dit byggeprojekt, og kommer med inspiration og designforslag til netop din løsning.

Vores vinduer og døre er alle håndlavede kvalitetsprodukter, som produceres efter dine mål og ønsker

Bestil rådgivning

Loading...